Husk Historien

Født i 1924

Toms blev grundlagt i 1924 af makkerparret Trojel og Meyer. Det første produkt var pastiller i en fin æske.

Toms Guld Barre blev lanceret i 1932 og har siden da været en af danskernes foretrukne chokolade brands.

Fra Tom til TOMS

Bag navnet Toms ligger en sjov anekdote. Toms startede med at hedde TOM en forkortelse af navnene på grundlæggerne Trojel og Meyer På det tidspunkt kunne man købe Toms i en lang række populære slikautomater, og det gik ikke at der stod Tom på, fordi folk troede at automaterne var tomme.

Toms sikrede biografhyggen

Som en af de første lavede Toms aftaler med førende biografer i hele landet om, at netop vores produkter kunne købes til forestillingerne. Og så var hyggen sikret.

Victor B. Strand var en mand med folkelig humor og var også et produkt-, reklame- og markedsføringsgeni.

Ny form for indpakning

Og det var ikke det eneste nyskabende Toms fandt på. Selve produkternes navne, forme og emballager var både unikke, moderne og langt forud for vores samtid, men altid med humor og hygge som udgangspunkt.

.. og nye former for produkter

Væk var gammeldags overemballering og kedelige produkter, og der var altid et nyt produkt i støbeskeen til at afspejle tidens samtaleemner, som da Kæmpe Skildpadden® så sit lys i 1948. SKILDPADDE® er et registreret varemærke tilhørende Toms Gruppen.

Mesterlige streger

Da lokalerne på Amager blev for trange på grund af succesen, hyrede Victor B. Strand arkitektikonet, Arne Jacobsen, til at tegne en helt ny fabrik til en nyindkøbt grund i Ballerup.

… Blev til Toms Allé 1 i Ballerup

Resultatet blev en førsteklasses fabrik på størrelse med 8 fodboldbaner. Selvsamme fabrik fremstiller i dag 40 ton chokolade dagligt og i folkemunde kaldes det store kryds foran Toms for Chokoladekrydset.